DR. GYIMESI JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! A Magyar Honvédség katonái vélhetően nem az éves kiképzési tervben szereplő katonai gyakorlatot hajtottak végre a Nagy Testvér házában. A katonák rajtaütést imitáló kommandós akció keretében jelentek meg az álomkertben, hogy egy héten át a legnagyobb nyilvánosság előtt ébresszék fel a katonai hivatás iránti érdeklődést. Az egység parancsnoka tájékoztatta a polgári lakosságot, a ház lakóit a végrehajtandó gyakorlat mozzanatairól s a katonákkal történő kapcsolattartás szabályairól. A nézők csak ámultak, sokakból szakadt fel a sóhaj: most lenne jó önkéntes, hivatásos katonának lenni!
Heteken át ketrecbe zárva, egészséges fiatalok vergődnek az úgynevezett valóságshow-kban. A televízió nézői, a kereskedelmi rádiók hallgatói, a bulvárlapok olvasói és az internet használói percről percre figyelemmel kísérhetik a tudat és az ösztön harcát, a létért - pontosabban a léért - való küzdelem személyiségromboló erejét, hatását, a társadalmi, családi, baráti kapcsolatokból kiszakítottak, az egymáshoz taszítottak vergődését. A média hősként jeleníti meg e prostituált világ szereplőit, azt sugallva, hogy a létért való harc korunk valósága. Igazi médiaterror tombol, célja nem más, mint a neoliberális és anyagiasult világ elfogadtatása. Lakásainkba szűretlenül és szüntelenül ömlik a mocsok. Gyermekek az iskolákban, szüleik munkahelyeiken a valóság e torz megjelenítéséről beszélnek. A katonai gyakorlat befejeződött, a katonák az átfestett UAZ-zal és más technikai eszközeikkel visszavonultak állomáshelyükre, hogy felkészüljenek a honvédelmi miniszter újabb felajánlkozására. Mi maradt utánuk? A befestett harci eszközök és egyenruhák talán még használhatók, és talán a honvédség tekintélyén esett foltok sem váltak maradandóvá.
Kérdezem az államtitkár urat és miniszter urat: a katonai hivatás népszerűsítése céljából (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) milyen további ötleteivel találkozhatunk a jövőben, esetleg tervezik-e személyes megjelenésüket a Nagy Testvér házában (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), sikeres-e a toborzókampány e mozzanata? Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem