DR. KÓRÓDI MÁRIA

Teljes szövegű keresés

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön kérdésének az volt a címe, hogy tartós-e az ígéretekből épült gát. Egyetértek a kérdés feltevésével, sőt azzal is, amit ez a kérdés sugall. Nem, volt miniszter úr, nem tartós az ígéretekből gát, mint ahogy nem volt tartós az az ígéretekre, ígérethalmazokra és propagandára épülő kormányzás sem, amit az önök kormánya valósított meg az előző időszakban. Hiszen én elmondhatom, hogy amit ön állít, abban a kérdésben is nagyon sok olyan elem van, amit önök is csak célul tűztek ki, és olyan időszakra, ami már nem is esik az önök kormányzása alá.
Azt is el tudom mondani, hogy ez a kormány, Medgyessy Péter kormánya az árvízi védekezés alatt, most a dunai árvíznél odaadta azt a pénzt, ami a védekezéshez szükséges volt, ellentétben az önök gyakorlatával, mert önök csak odaígérték a pénzt, aztán elvették abból a forrásból, amely a települések szennyvíz-csatornázási ellátásához szükséges támogatási alaphoz került volna felhasználásra, és nem adták vissza a pénzt.
El kell mondanom, való igaz, hogy annak a tervnek, amely az úgynevezett Vásárhelyi-terv továbbfejlesztése címén a Tisza völgyében a folyó megfelelő árvízi védekezését jelenti, a koncepciója elkészült, és ahhoz, hogy a koncepció mentén el lehessen kezdeni ezt a munkálatot, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a következő évre a saját fejezetén belül az előkészítő munkálatokra és a tervezésekre egymilliárd forintot tett ehhez a címhez. Úgyhogy a munkálatok abban az ütemben, ami lehetséges, megkezdődnek, és a feladatokat a következő évek folyamán el fogjuk végezni. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból. - Tóth István: Csekély válasz!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem