DR. DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. DEUTSCH TAMÁS
DR. DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Kedves Államtitkár Úr! Tudja, az úgy tisztességes, hogy ha valaki hoz egy döntést, akkor annak vállalja a felelősségét (Nagy zaj a kormánypárti oldalon.), és nem egy parlamentben elhangzott interpellációra adott négyperces válaszában próbálkozik kínosan a mellébeszéléssel.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fővárosi tömegközlekedés árszabályozási rendszere úgy néz ki, hogy a Fővárosi Közgyűlés olyan mértékben emelheti a BKV jegyárait, amilyen mértékben ahhoz a kormány hozzájárul. Önök azt a döntést hozták, hogy jövőre 4,5 százalékos áremelést terveznek, ehhez képest 15 százalékos áremelést hagytak jóvá. Ezzel a döntéssel a Budapesten élő, illetve a Budapesten közlekedő emberek vállára hatalmas terhet róttak. Ráadásul kettős mércével mérnek, mert érdekes módon a vidéki tömegközlekedés esetében csak 6-7 százalékos áremelkedést hagytak jóvá.
Éppen ezért, mert a válasza értelmezhetetlen volt, az elmondott mondatait nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem