DR. KISS ELEMÉR

Teljes szövegű keresés

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön a demokrácia válságával kezdte a napirend előtti felszólalását. Álláspontom szerint éppen ettől eltérően, a demokrácia kiteljesítésének folyamatával állunk szemben. (Derültség és közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Erre mondok néhány példát, tisztelt képviselő hölgyek és urak. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nincs gerincük!) Az egyik az, hogy önnek és képviselőtársainak hetenként két napon van lehetősége arra, hogy minden olyan jelenséget, minden olyan eseményt szóvá tegyen a plenáris ülésen, amire a kormánynak válaszolnia kell, a választók pedig eldöntik a kormány válasza alapján, hogy az egyezik-e az ő véleményükkel, vagy nem egyezik. Azért említem ezt is, mert ez is a demokrácia kiteljesítésének egyik módja: a háromhetenkénti helyett heti két alkalommal való lehetővé tétel.
A másik: Kiss Péter miniszter úr hosszan beszélt napirend előtt arról a száznapos programról, amelyről összességében azt mondta, hogy a szabadság kiteljesítését szolgálja. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: A kérdésről!) Arról is fogok beszélni, tisztelt képviselő úr, igen. De mondhatnám azt is, hogy ez a demokrácia lehetőségeivel való élést biztosítja, illetőleg növeli meg több millió ember számára. Ezen dolgozik a kormány. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez jó válasz!)
A kormány a legteljesebb mértékben egyetért azzal is, hogy mindenki számoljon el a múltjával, akár vannak benne szégyellnivaló elemek, akár a legteljesebb mértékben vállalhatók, ugyanúgy, mint ahogy vállalható Medgyessy Péter esetében. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hát, ez nem volt meggyőző! - Adekvát válasz!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Menjen dolgozni a bányába! - Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem