VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Megszólíttattam a képviselőtársam által. Hogy mikor mentek tönkre a téeszek, mikor mentek tönkre a kolhozok? Hát a születésük pillanatában, amikor gyapotot és egyéb kezdtek termelni! (Közbeszólások az MSZP soraiból.)
(12.50)
Aztán a nyolcvanas évek végére újra padlót fogott a magyar szövetkezetek 80-90 százaléka; akkor önök még kőkeményen szocializmust építettek, azokkal az élen, akik utána privatizáltak, és mentek búzát égetni - ennyit a paraszti hozzáállásról.
Egyébként pedig megjegyezném, hogy a termelést tekintve például a sertéságazat 50 százalékának termelését a kisgazdaságok állítják elő, exportképes termelvényeket, ugyanakkor nem elhanyagolandó a belföldi piac. Valaki itt megjegyezte, hogy azok, akik nem adóznak - könyörgöm, ki az a mezőgazdasági termelő, aki nem adózik? Mondjon valaki egyet is, mert ez így nem igaz! Hiszen a növényvédő szerek árából, a műtrágyák és egyebek áfája megfizetéséből az államkasszába bizony sok pénz visszafolyik, amiből jogosan kerülhetne vissza, és vissza is kell hogy kerüljön támogatás a kis- és közepes gazdaságok számára is. Azt gondolom, ha többnek jut több, nem pedig egyeseknek óriási mértékű pénztámogatás, akkor a magyar vidék nem néptelenedik el, és nem lesz egyfajta bérrabszolgaságra ítélve, ami az elmúlt évtizedekre jellemző volt, és most ugyanazt a metodikát próbálják visszahozni.
Mi sem jellemzőbb, hogy ennek a törvénynek a módosítása kapcsán nem volt széles körű társadalmi párbeszéd, egyeztetés, holott önök szokták ezeket a szavakat emlegetni, a tettekben pedig ez nem nyilvánult meg, hiszen a Gazdakörök Szövetségének a véleményét és egyebeket nem igazán lehet itt most hallani. Annál inkább (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) hivatkoznak az Agrárkamarára, amelyikben, azt hiszem, kisember igen kevés van. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem