TÓTH ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Magda Sándor képviselő úr, a Szocialista Párt vezérszónoka súlyos tévedésekkel spékelte meg fölszólalását.
Én úgy gondolom, hogy az a politikai demagógia a zavaros törvénymódosítás kétségbeesett védelmét jelenti, és azt hiszem, vissza kell utasítani azt is, hogy a földtörvény alkotmánysértő lenne - nem mondta ki az Alkotmánybíróság az alkotmánysértő voltát, ezt még nem kellene előre így kijelenteni. Bár tisztában vagyunk azzal, hogy az önök által bevezetett kabátlopási terminológia majd erre is fog vonatkozni, illetve mindenre vonatkoztatják, éppen ezért nem szerencsés, hogy már ebbe szalad bele, ebbe az indoklásba. (Dr. Németh Imre elhagyja az üléstermet.)
Egyébként pedig igen zavaros indoklásában a birtokkoncentráció mellett nem tudja elfogadni a családi gazdaságok tényét, holott a családi gazdaságok azért a birtokkoncentráció egészséges formáját jelentik (Közbeszólás az MSZP soraiból.), és nem azt az egészségtelen formáját, amely az önök által társas vállalkozásokba bevitt birtokkoncentrációt jelentik.
Önök rendszeresen használják a polgári kormány alatti intézkedéseknél a klientúrakiépítést. Sajnálom, hogy ezt kevesen utasítják vissza, de vissza kell utasítani, mert a családi gazdaságok és az egyéni gazdák nem a klientúra részei - Magyarország részét képezik. Az, hogy önök között a zöld bárók viszik a többséget, az viszont tény (Derültség az MSZP soraiban.), és a lobbiemberek lobbikormánya akarja ezt a földalaptörvényt és birtokpolitikai törvényt deformálni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem