ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Kicsikét furcsán érzem magam. Furcsán érzem magam azután, hogy Magda Sándor képviselőtársam azt mondta, hogy ne bekiabáljunk, és ne kívülről kiabáljunk be. Soha egy hozzászólásnál nem kiabáltam be. Most úgy szólok, mint akinek egy darab földje sincsen.
Szeretném kérni képviselőtársaimat, ha valaki nagyon odafigyelt Medgyasszay László hozzászólására, ő az, aki nem mosolyog ki senkit, nem nevet ki senkit, hozzászólásában és vezérszónoki hozzászólásában is elmondta, hogy mindannyian, az összes párt, amely most a parlamentben ül, egyszer már volt hatalmi funkcióban, mindenki megfelelőképpen megpróbálta a saját maga részét megtenni, és ahogy Medgyasszay László mondta: kisebb-nagyobb sikerrel, de hibával.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a parlamentben minden párt egyszer már töltött be hatalmi szerepet. Én kérek mindenkit arra - Kis Zoltán államtitkár úr is megfogalmazta -: ebben az országban nem tizenkét állami gazdaság volt - százharminc volt, ebben az országban rengeteg téesz ment tönkre, juttatták csődbe, csak azért, hogy az ott lévő emberek hatalomhoz, úgy hatalomhoz és birtokhoz jussanak, hogy az önkormányzatokat a földterületekről kiszorítsák.
Tisztelt Képviselőtársaim! Több száz, több ezer sérelem van ebben az országban, Egeralján, tudnék neveket mondani, Somlójenőn, Somló környékén, ahol az ott élő embereket a saját földterületükről tisztességtelen körülmények között kiszorították - nem beszélek a zsebszerződésekről.
Ami nagyon fontos: egy olyan törvényt kell megalkotni - és ha tetszettek figyelni Medgyasszay László hozzászólását, ő határozottan azt kérte, legyen konszenzus. A javaslatai nagyon jó javaslatok, de igenis, a birtokrendezési programot el kell indítani, olyan földtörvényt kell megalkotni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), ahol valóban a kért és igényelt családi gazdaságok, helyben lakók jutnak először földterülethez, nem sértve a nagyüzemi módszerekkel való gazdálkodást. Erre kérnék mindenkit.
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)
(12.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem