CZERVÁN GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

CZERVÁN GYÖRGY
CZERVÁN GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Igazán nagy türelemmel figyeltem az eddigi hozzászólásokat, és megmondom őszintén, hogy élvezettel. És azt természetesnek tartom, itt valaki mondta, hogy eltértünk a témától, nem arról beszélünk, fél évvel ezelőtt is ugyanezt csináltuk, amikor a termőfölddel kapcsolatos törvényeket tárgyaltuk, és azt hiszem, nem baj az, ha néha vissza is nézünk, hiszen akkor látunk előre, ha visszanézünk néha.
Én igazából Medgyasszay képviselőtársam egy megjegyzésére akartam reagálni, de nem tudom megállni, amit Karsai úr mondott az agrárollóval kapcsolatosan, hogy a mezőgazdasági felvásárlási árak, illetve az ipari termelői árak hogyan alakultak. Meggyőződésem, hogy ez a probléma az 1980-as évek második felében kezdődött, akkor még Békesi László volt a pénzügyminiszter, illetve később a miniszterelnök-helyettes Medgyessy Péter lett, igazából ez a probléma akkor kezdődött, egészen odáig lehet visszanézni, ha már ezt boncolgatjuk.
Ami pedig Nagykátát illeti, Nagykáta az én választókörzetem, az ottani felvásárlóegység a Budai Hengermalomhoz tartozik, és talán az önök volt képviselőtársa bővebben tudna mesélni arról, hogy akkor miért nem fizették ki a termelőknek a terményeik értékét.
Amit viszont igazából akartam mondani, főleg az üzemmérettel kapcsolatos problémakörök merültek fel, hogy most családi gazdaság vagy társas vállalkozás, nagyüzem, ezek a fogalmak keverednek, úgy gondolom, és igaza van Medgyasszay képviselőtársamnak, ezeket nem ártana definiálni, ugyanúgy, ahogy a családi gazdaságokat annak idején sikerült definiálnunk. Meggyőződésem, és ezt már nem lesz időm kifejteni, úgy látom, hogy rosszul használjuk szinonim értelemben ezeket a kifejezéseket, majd a következő kétpercesben talán lesz alkalmam ezt egy kicsit precízebben is megfogalmazni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem