BALLA GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Magda Sándor képviselő úr egy órával ezelőtt jólneveltségről, viselkedésről a szószékről kioktatott bennünket. Ezt követően az MSZP padsoraiból folyamatos bekiabálások hallatszottak, maga az államtitkár úr is közbekiabált, és Magda Sándor képviselő úr, érdekes módon, nem fejezte ki a rosszallását, sőt jóízűen nevetgélt. Innen kezdve, tisztelt képviselő úr, önnek semmi alapja nincsen arra, hogy ebben a Házban bárkit viselkedésből és jólneveltségből kioktasson.
A mondandóm másik része pedig a Göndör képviselőtársam által elmondottakhoz csatlakozik, aki általános gazdaságpolitikai elveket próbált megfogalmazni, versenyre hivatkozott. A verseny helyes és hasznos dolog, egy piacgazdaságban pedig uralkodónak is kell lennie, csak nagy hibát követünk el akkor, tisztelt képviselőtársam, ha azt gondoljuk a magyar parlamentről, pusztán annyi a feladata, hogy engedélyezze a versenyt, és nem gondoljuk azt, hogy pontosan a hatékony verseny kialakulása érdekében, normális módon szabályozni is kell azt. (Göndör István: Erről beszéltem!)
Ha egy olyan országban élünk, ahol bizony szükségszerűen nagyon komoly torzulások jöttek létre, és a versenyben szerepet játszó elemek között nagyon komoly versenyelőnnyel rendelkezik az egyik fél, és nagyon komoly versenyelőnnyel a másik fél, csak akkor lehet hatékony versenyt előidézni, csak akkor lehet annak az összes pozitív hatását mérni, ha olyan törvénykezésbe kezdünk, amely ezt a versenyelőnyt csökkenteni kívánja.
Ez az, amit a polgári oldal szeretett volna, és ez az, amit önök nem szeretnének, mert önöknek az az érdeke, hogy amit 10-12 évvel ezelőtt meg tudtak tenni, hogy kisemmizzék a helyben élőket, azt folytassák most is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) És ha keresi a klientúrát, Magda képviselő úr, ne tegyen mást, forduljon hátra, ott van! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(A jegyzői székben Béki Gabriellát Nagy Nóra váltja fel.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem