DR. MEDGYESSY PÉTER

Teljes szövegű keresés

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a szót. Miért választottam megszólalásom címéül a "Nyugalom" kifejezést? Azért, mert szeretném kérni a tisztelt ellenzéket és az ellenzék mögött megtalálható sajtót (Közbeszólás az ellenzéki oldalról: Nincs is sajtónk!), szíveskedjen belenyugodni abba, hogy a választók akaratából önök a választást elvesztették. Ebből következően nem érdemes olyan támadásokat intézni vagy intéztetni, amelyek méltatlanok, és amelyek kárt okoznak. Ezt azért mondom, mert mindannyian látjuk - még akkor is, ha egyesek nem akarják észrevenni -, hogy az ország normális mederben éli az életét, a száznapos programot a kormány következetesen megvalósítja, ezen dolgozunk, elmondjuk és megtesszük azokat a lépéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy azokat a mulasztásokat, amelyek az elmúlt években - nem csak az elmúlt négy évben, bár az elmúlt négy évben talán egy kicsit nagyobb mértékben - összegyűltek, és az egészségügyben dolgozók, a pedagógusok iránti tartozásunkat folyamatosan és fokozatosan kezdjük el törleszteni. Megtesszük azokat a lépéseket, amelyek az ország teljesítőképességét erősíteni és javítani fogják. Azt gondolom, egy ilyen helyzetben mindannyiunk érdeke az, hogy örüljünk annak, hogy megindult egy egészséges és normális folyamat.
Nos, ebbe a helyzetbe szólt bele az a Magyar Nemzetben megjelent cikk, ami miatt ma külön szót kértem. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Magyar Nemzet című újságban.) - Magyar Nemzet című újságban megjelent cikk, ez pontosabb és jobb kifejezés. Így van.
(9.40)
Miről szól ez? Meggyőződésem szerint valójában arról, hogy elterelje a figyelmet azokról a teljesítményekről (Derültség a Fidesz soraiban.), amelyek az elmúlt hetekben megmutatkoztak. (Tállai András: Igaz vagy nem igaz?) Arról szól a cikk, hogy megpróbáljanak befeketíteni politikusokat annak érdekében, hogy ne arról essen szó, ami valójában az országot érdekli, hanem olyan kérdésekről, ami néhány embert nagyon érdekel.
Nos, miután a téma nem kerülhető meg (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) és nem is akarom megkerülni, ezért, ha megengedik, szeretnék néhány mondatot erről is mondani.
Az első számú megjegyzésem: szeretném kimondani, hogy soha nem voltam ügynök. Ezt egyébként az átvilágító bírák megállapították, ezt önök pontosan tudják. Ebből következően nyugodt lelkiismerettel mondhatom: ez tény.
Hozzáteszem azt is, hogy a Pénzügyminisztériumban, a nemzetközi főosztályon az államtitkok védelme érdekében azokat a lépéseket minden alkalommal megtettem, amelyek egyébként abból a feladatból szükségképpen adódtak és kellett hogy adódjanak. Ez igaz, ez valódi. Ez az ország érdekét szolgálta (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), az ország érdekét szolgálta annak érdekében, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, hogy annak idején, az IMF-csatlakozás első, szerencsétlen próbálkozása után másodszor se tudjunk a Nemzetközi Valutaalapba bekerülni. Ez igaz, ez tény. Minden, amit elmondtam, valódi és tény.
Kérem szépen, még egy dolgot szeretnék mindehhez hozzátenni. Azt gondolom, tényleg az lenne jó, ha az ország végre megnyugodna, ha az ország végre azzal foglalkozna, amivel érdemes és szükséges foglalkozni. Én semmi olyat nem tettem az elmúlt időszakomban - és ezt elmondtam a sajtónak is annak idején -, ami miatt szégyenkeznivalóm lenne. Egyébként ha előveszik a Magyar Hírlapnak, mindjárt megmondom, hogy... (Dr. Medgyessy Péter az előtte levő iratok között keresgél.) - mindegy... (Derültség a Fidesz soraiban.) Meg fogom keresni és el fogom külön, még egyszer mondani a válaszlehetőség során. (Gyürk András: Ott kell lennie!) Nos, a Magyar Hírlapban mindezeket, amit most elmondtam, közzétettem. Ennél többet nem tudok és nem is kívánok közzétenni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Nagy taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem