HERÉNYI KÁROLY

Teljes szövegű keresés

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen. Természetesen meg fogom kérdezni az ön elődjeit, hogy ők erről tudtak-e vagy sem, de mindenesetre a legmagasabb beosztást az ön belügyminisztersége idején nyerte el a rendőrfőkapitány úr.
Azt azonban hadd állapítsam meg, hogy egy hatalomnak legalább kettős legitimációja van: az egyik az alkotmányos, a másik pedig egy morális legitimáció. Lehet-e azt vállalni, hogy ebben a parlamentben ül egy képviselő, aki annak idején a szabadságát, az egzisztenciáját veszélyeztette és kockáztatta azért, hogy a rendszerváltás megvalósuljon, és ezzel egy időben volt egy olyan, ma főtiszt, aki mindent megtett azért, hogy ez ne jöhessen létre? S ma itt vagyunk tizenkét esztendővel a rendszerváltoztatás után, és ön szerint ebben az új rendszerben mind a két személynek egyforma, morális alapon van helye? Én azt gondolom, hogy nem, és kérem válaszát vagy egyetértését az állításommal kapcsolatban.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(12.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem