ELNÖK (Harrach Péter)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Elsőként a név szerinti szavazás eredményéről: a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének és múltjának tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/408. számú országgyűlési határozati javaslat második kiegészítő ajánlása 3. pontjáról az Országgyűlés név szerinti szavazással a következők szerint döntött: 190 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének és múltjának tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat záróvitája és a zárószavazás. Az előterjesztést H/408. számon, az alkotmányügyi bizottságnak a záróvitához benyújtott ajánlását pedig H/408/15. számon kapák kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ajánlásban két ajánláspont szerepel. Ezek közül az 1. pontról az alkotmányügyi bizottság úgy foglalt állást, hogy az nem házszabályszerű, tehát erre vonatkozóan nem nyílik meg a záróvita. Az ajánlás 2. pontja képezi tehát kizárólagosan a záróvita alapját. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a záróvitában csak a benyújtott módosító javaslathoz lehet hozzászólni ötperces időkeretben. Megnyitom a záróvitát, kérdezem, kíván-e valaki szólni.
Eörsi Mátyás, az SZDSZ képviselője, jelentkezett először. Megadom a szót a képviselő úrnak.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem