PÁSZTOHY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Lezsák Képviselő Úr! Köszönöm az észrevételét, való igaz, hogy a Karsai képviselőtársammal, valamint külön Herbály Imre képviselőtársammal benyújtott módosító indítványokat a saját bizottságunk sem szavazta meg, ugyanis mi is éreztük, hogy itt korrigálni kell, mert feszültségeket tartalmaz, és nem igazán szolgálja a helyi gazdálkodók részvételét a földbirtok-politikai tanácsban. (Lezsák Sándor: Hasznosítási!) Elnézést, birtokhasznosítási tanácsban. Bizottsági módosító indítványt nyújtunk be, a holnapi bizottsági ülés fogja tárgyalni, és ez a bizottsági indítvány tartalmazza mindazon képviselőtársaink véleményét, akik ebben megnyilatkoztak, üljenek azok bármely oldalon is a parlamenti patkó szerint.
Úgy gondolom azonban, helyes törekvése képviselőtársaimnak, így szocialista párti képviselőtársaimnak is, hogy próbáljunk egy olyan kompromisszumra jutni, amely lehetővé teszi, hogy a helyi gazdálkodók, a helyi érdekképviseletek - és ebben valamilyen agrárkamarai koordináló szerepet adjunk -, mindenki, a helyi társadalom szereplői, a helyi önkormányzat delegáltja is tudjon részt venni ebben a nagyon fontos munkában. Hiszen itt tulajdonképpen arról van szó, hogy az adott település határában lévő földet kihasználja az adott település és a családok, gazdálkodók boldogulására, és ebben nagyon kényesen kiegyensúlyozott szerepet kívánok szánni minden érintettnek.
Igazából ezt tartalmazza az a bizottsági módosító indítvány, amelyet a holnapi bizottsági ülésen tárgyalunk. S még egyszer köszönöm Lezsák Sándor képviselőtársam nagyon korrekt hozzáállását és támogatását.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem