LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Bár megvan bennem a készség, és hagynám magam meggyőzni Orosz Sándor képviselőtársam által, de ez igazából nem sikerült.
Az ajánlás 10. és 11. pontjaihoz szeretnék hozzászólni, és megerősíteni a Pap János képviselőtársam által elmondottakat. Nyilván közismert az a fölmérés, becslés, amely alapján a földalapba várhatóan a gyengébb minőségű, kedvezőtlen termelési adottságú földek bekerülése a valószínű. Ezek a földterületek, amennyiben megfelelő a fekvésük, jobban hasznosulnának, ha nem mezőgazdasági célra használnák őket. Megmondom őszintén, amikor ezeket a felméréseket néztem, olvastam, beazonosítottam, akkor nem Óbuda és nem Békásmegyer jutott eszembe elsősorban.
Ezért kellene talán megfontolni azt a lehetőséget, amit Nagy Kálmán képviselőtársam javasol a törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatában. Eszerint öt hektár területnagyságig ipari parkok bővítése érdekében vagy önkormányzati lakótelkek kialakítása céljára lehessen a Nemzeti Földalap körébe tartozó földterületeket kedvezményesen haszonbérbe vagy tulajdonba adni. Azzal viszont egyetértek, hogy a megfelelő garanciákat be kell építeni ebben az esetben, hogy valóban ne az történjen, amire Orosz Sándor képviselőtársam utalt. Nagyon kérem, hogy akár a bizottságban, akár külön fontolják meg ezt, és valamilyen formában, kapcsolt módosító indítvány keretében ezt próbálják beilleszteni a törvényjavaslatba.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem