LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Bár nem mi adtuk be azt a két törvénymódosító javaslatot, amelyet nyilván részletesen fog majd indokolni Karsai József és Pásztohy András közül Pásztohy András, a másikat pedig Herbály Imre képviselőtársam adta be, de mind a kettő a helyi birtokhasznosítási tanácsok működésével kapcsolatos.
Ez egyrészt jelzi azt a zavart, amelyet az előterjesztő is érezhet, hiszen nincs minden rendben ezen a területen. Az általános vita szakaszában is felmerült, hogy a törvényjavaslat az általunk is megbecsült agrárkamara hatósági szerepét nagymértékben megnöveli. Emlékeztetőül idézem a törvényjavaslat 5. §-ából azt a mondatot, miszerint "a területi agrárkamara településen termőföldtulajdonnal rendelkező, illetőleg termőföldet használó és mezőgazdasági tevékenységet is folytató személyek - ide értve a jogi személy képviselőjét is - közül legalább három tagból álló helyi birtokhasznosítási tanácsot választ." Azaz egy törvény által megjelölt nem állami szervezet választja ki a helyi birtokhasznosítási tanácsok tagjait.
Közismertek azok az adatok is, miszerint a kis jövedelmű termelők kilenctizede kilépett az agrárkamarából az elmúlt évben. Éppen ezért olvastam érdeklődéssel mindkét törvénymódosító javaslatot, és a magunk részéről partnerek vagyunk abban, hogy akár a bizottságban egy bizottsági javaslatot, akár a plenáris ülésen egy továbbgondolt, megfontolt indítványt, amely kompromisszumot fogalmaz meg, támogatni fogunk.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem