HERBÁLY IMRE

Teljes szövegű keresés

HERBÁLY IMRE
HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Ehhez a paragrafushoz egy más értelmű módosító indítványt adtam be, aminek az lett volna a lényege, hogy csökkentsem a kamara szerepét a helyi birtokhasznosítási tanácsokban akkor még, de valamilyen módon mégis azt a szakmai, technikai infrastruktúrát, amivel a kamara rendelkezik, hasznosítani lehessen.
(11.10)
Azonban képviselőtársaim a bizottságban meggyőztek arról, hogy nem kellene ilyen mértékű meghatározottságot adni a kamarának, de mindenképpen lehetőséget kellene biztosítani ahhoz a Nemzeti Földalap szervezetének, hogy kiválassza az érdekképviseletek közül azokat a szervezeteket, amelyek segítségével a munkát helyben a legdemokratikusabb módon el tudják végezni.
Úgy gondolom tehát, hogy ilyen igényeknek, követelményeknek ez a bizottsági módosító indítvány meg fog felelni, hisz a különböző érdek-képviseleti szervezetek mellett a helyi önkormányzat jelöltjét is befogadja a törvényjavaslatnak ez a módosító indítványa a helyi birtokhasznosítási bizottságokba, és ezzel még azt az érzetet is lecsökkenti, hogy itt a tanácsi múltat akarjuk visszavezetni.
Kérem a képviselőtársaimat, hogy támogassák majd ezt a módosító indítványt a szavazás során is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem