DR. SZANYI TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony, és üdvözlöm önt. A kétperces hozzászólásom még az előző vitaszakaszhoz szándékozott volna valamiféle hozzájárulást biztosítani, de továbbra sem tartom logikátlannak, még Orosz Sándor felszólalása után sem; csak azért, hogy nemcsak a teremben lévők, hanem, akik figyelemmel kísérik itt a munkánkat, azok is pontosan értsék.
Az előző vita - és az nagyon sok időt vitt el, szerintem felesleges volt - egy kicsit eltekint attól, hogy mi is az a mondat, amiről vitatkozunk. Szeretném felolvasni: "Birtok-összevonási célú, valamint az állattenyésztő telepek működését biztosító." Tehát ez nem mosódik össze, ez két különböző dolog, de a legfőbb, ami ezután következik: "Önkéntes földcseréhez szükséges termőföld biztosítása." Cserebere, ezáltal a földalap egy négyzetmilliméternyi földet sem ad el. A korábbi földalapról szóló törvény egy business centernek képzelte el a Nemzeti Földalapot, ez a jelenlegi törvény pedig egy szakmai rendet próbál teremteni a meglehetősen kaotikus viszonyokban.
Nem tudom, hogy az időm még lehetővé teszi-e, de azért rántsuk le a leplet egy dologról. Ez év novemberében Magyarország meg fog állapodni az Európai Unióval bizonyos kvóták tekintetében. Ezek a kvóták hosszú időre be fogják határolni alulról is, fölülről is a magyar termelési lehetőségeket. Mi azt mondjuk, hogy ez a módosítás azt szolgálja, hogy azok a magyar termelők, akik jól működnek, még jobban tudjanak működni, és egy olyan stabilitást vigyünk bele a rendszerbe, hogy még gyakorlatilag se álljon fel az a lehetőség, hogy külföldiek földet akarjanak venni Magyarországon. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem