DR. PAP JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megígérem, hogy az összes többi vitánál maximum egyszer nyomok kétpercest, mert egy kicsit méltatlan helyzetnek... (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból. - Herbály Imre: Úgysem tartod be!) De, megígérem, képviselő úr. Méltatlannak tartom, mert eltekerünk a lényegtől.
Azt gondolom, hogy önök néhány helyen tévedésben vannak. Bármennyire tisztességes embereknek tartom önöket, hadd kérjek önöktől valamit.
Amikor ebben a Házban még egyszer azt mondja valaki, hogy ebben az országban 12 állami gazdaságot a Fidesz úgymond lenyúlt - mert ezt már önök kijelentették -, szeretném, ha ezt korrigálnák 11-re, és megkérdeznék Magda Sándor képviselő urat, akinek van kollégája Mosonmagyaróvárról, aki a Lajta-Hansági Állami Tangazdaságban szerepet vállalt, hogy a Lajta-Hansági Állami Tangazdaság kinek a kezébe került.
Tisztelt Képviselő Urak! A 12 biztosan nem 12, de önök ugyanilyen tévedésben vannak az erdővagyonnal. Amit Göndör úr mondott, hogy szeretnénk az erdőtelepítést, így van, egyetértünk képviselő úr. Attól, hogy valamiben egyetértünk, a hozzá vezető út nem jó, nem jól csinálják. Kérdezzék már meg, legyenek olyan kedvesek, a szocialista erdészeket, ha van ilyen - szerintem nincs ilyen, erdész van, aztán valakivel szimpatizál, de kérdezzék már meg azt az erdészt, aki szimpatizál önökkel -, hogy mit mond erre. Higgyék el nekem, hogy azt mondja, hogy ez tévedés, ahogy itt van, ez nem jó, nem helyes.
Ne higgyenek nekem, nem kell a patkó másik oldaláról elhinni, hanem higgyenek őneki, és akkor higgyék el nekem azt is, hogy az állattenyésztési telepeknél a birtok-összevonási célú benne van, mert nincs ma Magyarországon olyan állattenyésztési telep, amelyiknek a környékén ne lenne termőföld, belefér ebbe a fogalomba. Én nem azt mondom, hogy nem kell, egyetértek önökkel, hogy az állattenyésztési telep mellé kell, nem szakmailag vitatom, a törvényben vitatom, így a halastavat be lehetne tenni, és még sorolhatnám.
Értsék már meg, képviselő urak, nem kell, az állattenyésztési telepeknek pedig föld kell, azt pedig kielégíti az a szempontrendszer, amit önök felsorolnak. Csupán ennyi a módosítás. Nagyon sajnálom, ha nem tudjuk egymást megérteni, higgyék el, nem rosszat akarok, hanem azt akarom, hogy jó legyen a törvény.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem