DR. OROSZ SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Éppen az ajánlás 2. és 3. pontja fölött vitatkozunk, hiszen a 2. pontban törölni rendeli az állattenyésztő telepeket Pap János képviselőtársam. Számtalan érv hangzott el, én egyre szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét, a magyar agrártörténetre és arra, ami ebből következik a jövőre nézvést is.
Igazából a mezőgazdasági tevékenységnek és az állattenyésztésnek nem a falu, hanem a falu határa, a tanyák és a majorok voltak a terepei, és azt gondolom, hogy ha ebbe a gondolatba helyezik bele ezt a javaslatot, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy nincs értelme Pap János úr javaslatát elfogadni.
A másik megjegyzésem a 3. ponthoz szól. Úgy állítja be Pap képviselőtársam, mintha ennek az elfogadásával megvédené a magyar erdőt. Egyrészt szeretném jelezni, hogy ha ezt elfogadná is a Ház, amit egyébként kétlek, akkor is marad az a törvény értelmében, hogy az erdő, kivéve természetesen a védett és védelemre tervezett részeit, az állami földalapba kerül be.
A másik az, hogy folyamatosan azzal riogat, hogy a Nemzeti Földalap majd valahogy eladja az állami erdőt. Szeretném felhívni a képviselőtársaim figyelmét, hogy egyetlenegy előterjesztés sem szól arra nézvést, hogy az erdőtörvényt vagy a privatizációs törvényt módosítsa, és ezekben az állami tulajdonú erdő eladása tilalmas. Azt gondolom, hogy ez a gondolat, miszerint ennek ellenére el lehet adni az erdőt, legfeljebb olyan fejekben fordulhat meg, akik a jogszabályokat csak felesleges olyan valamiknek tekintik, amelyeket szabadon át lehet hágni politikai utasításra. A Nemzeti Földalap nem ilyen. A Magyar Szocialista Párt kormánya jogállam kormánya, ennek megfelelően betartja ezeket a szabályokat, és nem értékesíti a nem értékesíthető állami erdőt.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)
(10.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem