DR. OROSZ SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Ehhez az inkriminált állattenyésztő telephez szeretnék én is hozzászólni. Lassan-lassan olybá tűnik, mintha Magyarországon pusztán nagyüzemeknek lehetne állattenyésztő telepük. Szeretném képviselőtársaimat tájékoztatni, hogy ez őrült tévedés.
Ráadásul, ahogy a szavaiból kitetszett, leginkább csak szarvasmarhatelepben gondolkodnak a hozzászólók. Azért még van egy-két állat és állattartó telep. Tehát azt gondolom, hogy ez, ami ide vagyon írva, nem nagyüzemi kategória, kár ez ellen vívni. Hiszen a családi gazdaság állattenyésztő telepét is pontosan ugyanúgy védi ez a fajta rendelkezés, sőt.
Őszintén szólva az, aki ennek a rendelkezésnek a kivétele mellett kardoskodik, hosszú távra szeretné a magyar termőföld ügyét az ingatlanspekuláció kategóriájában benntartani. Hiszen miért is nem probléma a föld adásvétele, vásárlása más, nagy mezőgazdasági kultúrájú országokban? Azért kérem, mert ott nem a föld maga, hanem az üzem a maga mezőgazdasági kötelezettségeivel és jogosítványaival együtt az adásvétel tárgya, úgy, olyan formában, aminek az összehozatalára többek között ez a passzus is igyekszik kísérletet tenni.
Azt gondolom tehát, hogy valóban el kellene felejteni a címkézésen nyugvó politikai vitát ebben a tárgyban, az agrárelkötezettség azt mondatja, hogy próbáljuk meg abba az irányba elmozdítani a használati tulajdoni viszonyainkat, hogy az üzem a hozzá tartozó ingó és ingatlan vagyonnal lehessen hosszú távon a forgalom tárgya, ne egyik-másik eleme, mert az folyamatosan felborítja a gazdálkodás egyensúlyát.
Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem