DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy látszik, mégis csak előrehaladunk, bár egy-két fogalom még további tisztázásra fog szorulni, vagy legalábbis vitatni fogjuk; például az a szó, hogy koncentráció. Úgy hallom igen tisztelt képviselőtársaimtól a másik oldalon, mintha - és szeretném, ha ki tetszene javítani - úgy értenék, hogy a koncentráció pozitív dolog. Lehet, de lehet, hogy nem úgy van. Az optimális mezőgazdasági egység... - és örülök, hogy Pásztohy képviselő úr is kimondta ezt a szót, mert akkor sokkal közelebb jutunk ahhoz, hogy egymásnak tanácsokat adunk, és egymás tanácsait meghallgatjuk. Ne tessék rossz néven venni, ha azt mondom, hogy tanulhatunk is egymástól, és jobb törvény fog megszületni.
Azonban ahhoz, hogy ezt így érezzem - mert szavazunk rá háromszáz-valamennyien, jó, hogy ha jól érezzük magunkat, amikor törvényt hozunk -, akkor az az optimális valami a családi gazdaság. Hogy annak mekkora a mérete, 5 vagy 250 hektár, attól függ, hogy mit termel, hol van, és még sok mindentől. Ezt mi nagyon jól tudjuk.
Nem volt alkalmam annak idején Pásztohy képviselő urat és Veres János képviselő urat, amikor vendégeim voltak Indianapolisban - és nem tudom, még hányan ebből a Házból, ezelőtt 20 évvel vagy 30 évvel (Pásztohy András: Tizenkettő.) - elvinni az én farmomra, hogy én hogyan csináltam. És ugyancsak nem volt alkalmam elvinni Cecére, ahol kisgazdaként csináltam, ahol születtem, a '20-as években.
Ezek az élmények, közgazdasági bölcsességek azonban, amiket hozunk magunkkal, igen, előre fogják vinni a dolgokat.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem