ELNÖK (dr. Szájer József)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a miniszterelnök titkosszolgálatokkal összefüggő tevékenységének és múltjának tényeit és következményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitája.
Azért erre kerülne most sor, mert az ügyrendi bizottság folyamatosan, hasonlóképpen ebben a sorrendben tárgyalta a két vizsgálóbizottság kérdését, és ennek az írásbeli előkészítése történt meg, az ezzel kapcsolatos ajánlást kaphatták meg képviselőtársaim. Az eredetileg tervezett napirend szerint a másik vizsgálóbizottság lett volna az első napirendi pontunk ennek keretében, de ennek az írásbeli anyagai még nincsenek kiosztva a képviselők között.
Dávid Ibolya és Balsai István képviselők, Magyar Demokrata Fórum, önálló indítványát H/408. számon, az ügyrendi bizottság ajánlását pedig H/408/6. számon kapták kézhez.
Az ajánlásban összesen négy pont szerepel, és valamennyit támogatja az előterjesztő.
A szabályozás terjedelmére, illetőleg a módosító javaslatok előterjesztői támogatottságára figyelemmel kezdeményezem, hogy a részletes vita egy szakaszból álljon. Erről az indítványról kérem, kézfelemeléssel határozzon az Országgyűlés. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábbi általános érvényű állásfoglalásának megfelelően az egyszakaszos részletes vitában a képviselői felszólalási időkeret öt perc. Kérem önöket, hogy a Házszabály rendelkezéseinek megfelelően csak a módosító javaslatokhoz, illetőleg a módosító javaslatokkal érintett szövegrészekhez szóljanak. Reményeim szerint így elkerülhető, hogy megismétlődjenek azok az általános vitában elhangzott és oda tartozó felszólalások, amelyek meglehetősen hosszan igénybe vették tegnap a parlament munkáját, amely ma hajnalig tartott. Ennek megismétlésére nincsen szükség, éppen ezért kérnék mindenkit, hogy szigorúan a módosító indítványokhoz ragaszkodjék, és én is ügyelni fogok arra, hogy a vita ebben a mederben maradjon.
Megnyitom a részletes vitát az ajánlásban szereplő módosító javaslatokra. Szeretném megkérdezni, hogy ki kíván felszólalni ötperces időkeretben. Kérem, ezt gombnyomással jelezzék! (Jelzésre:)
Előtte ügyrendi kérdésben megadom a szót Avarkeszi Dezsőnek, Magyar Szocialista Párt.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem