VINCZE LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ jegyző: Tisztelt Országgyűlés! "Az ügyrendi bizottság 4/2002-2006. ügyrendi bizottsági általános érvényű állásfoglalása, 2002. június 26. Az ügyrendi bizottság - mint házszabály-értelmezésért felelős bizottság - a Magyar Köztársaság Országgyűlése elnökének kérésére a Házszabály 143. § (3) bekezdésében foglaltak alapján az alábbi általános érvényű állásfoglalást hozza.
Nincs házszabályi akadálya annak, hogy a különböző kérelmezőktől érkezett és eltérő időpontra benyújtott - rendkívüli ülésszak vagy rendkívüli ülés összehívására vonatkozó - kérelmekben megjelölt előterjesztések egyazon rendkívüli ülésen kerüljenek megtárgyalásra.
Az ügyrendi bizottság 21/1998-2002. számú általános érvényű állásfoglalásában foglaltak és a Házszabály 39. § (1) bekezdése alapján az Országgyűlés elnökének nincs olyan, Házszabályban rögzített kötelezettsége, mely szerint a kérelemben javasolt külön ülésnapra hívja össze az Országgyűlés ülését. (Dr. Medgyessy Péter megérkezik. - Közbeszólások a Fidesz soraiból.) A javasolt időpont a határidő kezdetének jelzésére szolgál. A rendkívüli ülésszak üléseinek napirendjét - ilyen kérelem esetén - a kérelmezett előterjesztésekkel bővíteni lehet. Dr. Csiha Judit, a bizottság elnöke."

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem