KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Köszönöm. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, az ön által említett hír, úgy tűnik, így igaz, sőt a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága 2002. május 2-án kötötte meg ezt a bizonyos szerződést az EuroAtlantic céggel 250 millió forint plusz áfa mértékben a különböző píártevékenységekre szóló, korábban megkötött 500 millió forint plusz áfás szerződés közbeszerzés nélküli kibővítéséről.
Amint azt nyilatkoztam, megkezdtük a korábban megkötött szerződéseknek, így az EuroAtlantic Rt. pályázatainak is a kivizsgálását. Ennek alapján az eddigi vizsgálati jelentések szerint a következőt állapította meg a jelentés az eredeti 500 millió forintról szóló szerződéssel kapcsolatban: például, hogy a szerződést 9 nappal az eredményhirdetés előtt kötötték meg (Dr. Kis Zoltán: Az szép!), az értékelő ülésre november 19-én került sor, ez négy nappal később volt, mint a nyertes kijelölése, amely november 15-én történt meg. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Gyönyörű!) Az ajánlattevő az EuroAtlantic Rt. nevű cég volt, a szerződést azonban már az EuroAtlantic Kft.-vel kötötték meg, amely egyébként abban az időszakban nem is szerepelt a cégjegyzékben. (Dr. Kis Zoltán: Ez igen!)
A vizsgálati jelentés szerint a közbeszerzési eljárás nem szabályszerűen történt, azt tárgyalásos formában bonyolították le, utólagos döntéssel. A közbeszerzési döntőbizottság éppen ezért ez ügyben már elmarasztalta az Informatikai Kormánybiztosságot. A pályázatra meghívott négy gazdasági társaság mind személyi, mind a későbbi vállalkozó szempontjából teljes mértékben összefonódott egymással, így gyakorlatilag nem volt választási lehetőség. Az elbírálás során egyébként egyéb tartalmi és formai hibákat is vétettek.
Mindezek alapján úgy döntöttem, hogy kérem a Központi Ellenőrzési Hivatal, a KEHI vizsgálatát e tárgyban. Kérem, képviselő úr, válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem