MÁDL FERENC

Teljes szövegű keresés

MÁDL FERENC
MÁDL FERENC köztársasági elnök: Igen tisztelt Elnök Asszony! Igen tisztelt Országgyűlés! A magyar alkotmány 33. §-ának (3) bekezdése arról rendelkezik, hogy a miniszterelnök személyére az Országgyűlésnek a köztársasági elnök tesz javaslatot. E rendelkezés alapján, valamint számba véve azt a tényt, hogy a parlamentbe bejutott pártoknak miként van esélye, lehetősége a kormányalakításra, természetszerűleg úgy döntöttem, hogy az Országgyűlésnek javaslom: dr. Medgyessy Péter képviselő urat válassza meg a köztársaság miniszterelnökének. (Taps.)
Igen tisztelt Elnök Asszony! Kérem, hogy a miniszterelnök megválasztásának, a kormányprogram egyidejű elfogadásának előkészítése érdekében tegye meg a szükséges lépéseket, intézkedéseket. Bejelentem az Országgyűlésnek, hogy ezt a javaslatomat írásban is megküldöm az Országgyűlés elnökének.
Munkájukhoz még egyszer erőt, egészséget és sok sikert kívánok. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem