SIÓ LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

SIÓ LÁSZLÓ
SIÓ LÁSZLÓ oktatási minisztériumi államtitkár: Ezt a bizonyos felmérést az Oktatási Minisztérium felkérésére az egyházak végezték. Néhány adatot ebből idéznék önnek. A katolikus hit- és vallásoktatás keretében 19 038 csoportban zajlott oktatás az idei tanévben, illetve zajlik oktatás. Ebből 15 óra után, tehát abban az időszakban, amikor ezt már nem tartjuk indokoltnak, mert nem illeszkedik az oktatás normális rendjéhez, 3925 csoport volt. Ez azt jelenti, hogy az intézmények mintegy 80 százalékában a tájékoztatóban, illetve a jogszabályban megfogalmazottak szerint szervezik az oktatást, de még mindig vannak intézmények, ahol ez nem így történik.
Hasonló arányokat találunk az evangélikusok esetében is. Valamivel jobb a helyzet a református hittanoktatás esetében. Itt 87 százalék az, amely úgymond védett időszakban zajlik.
Én azt hiszem, ezek fontos adatok, és azt jelzik, hogy egy jó irányba ható tendencia van. A minisztérium szándéka szerint azokon a településeken a jegyzőkhöz fogunk fordulni, ahol ez nem valósul most meg, és törvényességi ellenőrzést fogunk kérni.
Köszönöm a felvetését. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem