DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat arról, hogy a Fidesz frakciója természetesen az Alkotmánybíróság döntésének megfelelően támogatja, hogy valamennyi képviselő bizottságban megfelelő helyet, tagságot tölthessen be. Ezzel semmiféle gond nincs.
Van viszont egy megállapodás, amit 1998-ban kötöttek egymással a pártok, amelynek keretében világosan rögzítve van, hogy mely bizottságban mely párt hány taggal vehet részt. Ezért tettük a nekünk járó helyre megfelelően a javaslatot erre a helyre. Egyébként a Házban az a szokás, hogy ha valaki kilép a frakciójából, megszűnik a frakciója vagy egyéb eset fordul elő, abban az esetben az ezzel járó tisztségek és bizottsági tagságok megszűnnek. (Dr. Avarkeszi Dezső: Helmeczy is maradt!) Ez volt hosszú ideje az Országgyűlés gyakorlata.
Természetesen a házbizottságban szükséges, hogy Hortobágyi Krisztinától megkérdezze a házbizottság, hogy mely bizottságban szeretne tisztséget betölteni, és ezután lehetősége van... Az Alkotmánybíróság egyébként nem azt mondja, hogy minden képviselőnek az általa megválasztott helyen és minden időben joga van bizottságban benne lenni, hanem, hogy ettől nem lehet megfosztani. (Közbeszólások és derültség az MSZP padsoraiban.)
Az elkövetkezendő másfél hónapban, januárban feltehetően ez a bizottság keveset fog ülésezni. Ennek következtében ez nem a bizottsági tagságtól való megfosztását jelenti. (Moraj a MSZP padsoraiban.) Erről az Országgyűlés az első februári ülésén rendelkezhet.
Szeretném jelezni, hogy ahogyan ez eddig gyakorlatban volt, a Fidesz-frakció továbbra is támogatja, hogy egyébként a képviselő asszony most konkrét esetben bizottság tagja lehessen, erről a házbizottság megfelelő időben döntsön. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem