CSURKA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

CSURKA ISTVÁN
CSURKA ISTVÁN (MIÉP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A MIÉP örül a szerény keretek között elindított lakásépítési programnak, és nem kifogásolja azt, hogy egyelőre ezek szerény keretek között maradnak, mert látja az egésznek a történetiségét. Tudja, hogy milyen okok miatt nem lehet nagyobb mértékű lakásépítésbe fogni, a rossz pénzügyi rendszer miatt. De erre most nem akarok kitérni. Van azonban a lakásügynek egy-két más jellegű vonatkozása is, amire ez alkalommal szeretném felhívni a figyelmet, éspedig az idegenek lakásvásárlásainak eluralkodása, mértéktelensége; a szerény eszközökkel rendelkező magyar lakásvásárlóknak a felhajtott árak miatt a piacról való kiszorulása; és van egy másik jellegű dolog is: bizonyos tőkék áramlanak ide, és lakóparkokat építenek, luxuslakásokat, és ezek tulajdonosai ismeretlenek.
Ez egy nagyon veszélyes jelenség, tisztelt Ház, mert ettől az egész lakásviszony, az egész haza megváltozhat. Lakás nélkül, lakhatás nélkül nincs otthon, nincs haza, és ha valakiknek azért, mert van pénzük - és ki tudja, hogy honnan és miből van pénzük, hogyan érkezett ide az a pénz -, megengedünk ilyesmit, hogy az ország legszebb tájegységeit sajátítsák ki, vegyék igénybe, akkor bizony nem járunk jól. Tehát amikor üdvözöljük ezt a szerény mértékű, de valódi lakásépítést, ezekre a körülményekre kénytelenek vagyunk felhívni a kormány figyelmét.
Köszönöm. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem