MOLNÁR GYULA

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! A Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetőjével kívánok foglalkozni a kérdésemben. Az ügyek lefolyása mindig azonos: a külföldi állampolgárok azzal a kéréssel fordulnak a Közigazgatási Hivatalhoz, hogy engedélyezzék számukra az ingatlanok tulajdonjogának megszerzését. A válasz mindig ugyanaz: elutasító.
Az ok két körülmény. Egyrészt a külföldiek ingatlanszerzéséről szóló kormányrendelet 1. § (1) és (4) bekezdésére hivatkozik, amely lehetővé teszi számára a mérlegelést és az engedély megtagadását. Másrészt közérdekre hivatkozik, mivel szerinte jelenleg - idézem a határozatot - "A külföldi természetes és jogi személyek túlzottan sok ingatlantulajdonnal rendelkeznek, és az általuk megnyilvánuló kereslet a közérdekkel ellentétes ingatlanár-növelő hatást vált ki". A jogi minősítést nem kívánom megtenni, a Fővárosi Bíróság ezt megtette.
Arra lennék kíváncsi, államtitkár úr, hogy most mi a helyzet; stílszerűen kérdezve: hány dobása van még Grespik úrnak?
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem