VARGA MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Engedje meg, hogy a kérdésére válaszoljak, bár meg kell jegyeznem, hogy pont ebben a tárgyban az előbb a miniszterelnökhöz egy hasonló jellegű kérdést intéztek, tehát tartalmát tekintve lényegében ugyanazt fogom megismételni.
Így meg tudom erősíteni azt, hogy a Pénzügyminisztérium is erről az ügyről, erről a százmilliós végkielégítésről csak az újságokból értesült, semmilyen hivatalos formában a Magyar Nemzeti Banktól nem kaptunk erre vonatkozóan tájékoztatást. A Nemzeti Bank az érintett vezérigazgató személyiségi jogaira hivatkozva nem adott sem az állami tulajdonost képviselő pénzügyminiszternek, sem a felügyelőbizottságnak konkrét összegről tájékoztatást. Amennyiben ez a hír igaz, rendkívül visszatetszőnek és elfogadhatatlannak tartom.
Valóban úgy hangzott el az állítás, mintha itt valamiféle sikerdíj lenne. Nem sikerdíjról van természetesen szó, ez egy végkielégítés, amelynek összegéről már a munka megkezdése előtt az érintett vezérigazgató megállapodott a bank képviselőivel, és ismereteim szerint ezt hozzáigazították ahhoz az ausztriai szintű fix fizetéshez, valamint teljes költségtérítéshez, amelyet a vezérigazgató megkapott.
Hogy a végelszámolás eredményes volt-e vagy sem, azt nem tudjuk ma eldönteni. A parlamenti bizottságnak, ennek a vizsgálóbizottságnak a jelentése elkészült, azt hiszem, hogy a parlament ezen keresztül betekintést tudott nyerni a CW Bank felszámolásába, végelszámolásába, így konkrét képe van arról, hogy az ott folyó ügyek vajon helyesek, megfelelőek voltak-e, vagy pedig ettől valamilyen szempontból eltértek. Még egyszer szeretnék itt arra is utalni, hogy a pénzügyminiszter a Nemzeti Bank ez évi közgyűlésén kifogásolta a CW Bankkal kapcsolatos eljárást, és kifogásolta a végelszámolás szakszerűségét is.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem