ERKEL TIBOR

Teljes szövegű keresés

ERKEL TIBOR
ERKEL TIBOR (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Mai Nap december 6-ai számából idézek: "Át kell törni az őket körülvevő falakat - határozott a leszbikusokat tömörítő Labrisz Egyesület, és oktatási programot állítottak össze. Levelet küldtek az ország összes középiskolájába, és felajánlották, hogy rendhagyó osztályfőnöki órán igyekeznek meggyőzni a diákokat arról, fogadják el a másságot. Azt gondolták, elzárkóznak majd az igazgatók, de kellemesen csalódtak; egy-két hét alatt hét iskolába hívták meg őket, akadt, ahol több osztályhoz is. Egyetemista vagy friss diplomás lányok tartják a rendhagyó órákat; nem akarnak előadni, inkább beszélgetnek arról, hogy homoszexuálisok mindenütt vannak."
Ez az idézet vége, de nem a cikk vége. Nem tudom, hogy a Labrisz Egyesület álcázott tagtoborzó akciója törvénybe ütközik-e. Nem tudom, hogy a meghívó igazgatók, és az erről tájékoztatott tanárok vajon részt vettek-e személyesen a programban, s hogy mire voltak abban kíváncsiak. Azt azonban tudom, hogy a Fodor-Magyar oktatási-nevelési elképzelések agressziói után gyermekeink, leányaink egészséges életre, védett-óvott családi életre felkészítését várjuk el a középiskoláktól, de már az óvodáktól is. Ez a libertariánus trükk pedig nem az; véleményem szerint inkább közelít a szexturizmust is szolgáló kerítéshez.
Tisztelt Államtitkár Úr! A szexuális élete mindenkinek magánügye. Amiről tájékoztattam, az viszont nem magánügy, hanem korrigálásra váró közügy. Mi tehát erről az OM hivatalos álláspontja, és hogyan kíván annak érvényt szerezni?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem