DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt szocialista és szabad demokrata Képviselőtársaim! Ismét itt a lehetőség, hogy bizonyítsák: nincs vaj a fejükön. (Közbeszólások és derültség az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokat megtárgyalta a parlament plenáris ülése, megtárgyalták a bizottságok. A mai napon sor kerülhet arra, hogy szavazzunk a módosító javaslatokról. Elvileg nincs semmi akadálya annak, hogy a mai napon sor kerüljön a zárószavazásra is.
Azt javaslom önöknek, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba. (Vancsik Zoltán: Tiszta víz van a pohárban...!) Ha önök vállalják a nyilvánosság előtt a véleményüket, ha önök nem látnak semmi akadályt abban, hogy valóban tiszta víz kerüljön ebbe a pohárba, hogy ki az, aki támogatja ezt a törvényjavaslatot, és ki az, aki ellenzi, akkor ne térjenek ki az elől, hogy erre a mai napon fény derüljön. Ugyanis ha ma nem tud szavazni az Országgyűlés erről a törvényjavaslatról, akkor már csak februárban kerülhet sor erre, tehát a választópolgárok ismét két hónapig nem tudják azt, hogy önök valójában bort isznak és vizet prédikálnak, vagy az ellenkezőjét teszik.
Nagyon kérem önöket; nem is arra kérem, hogy szavazzák meg a törvényt, mert az a saját politikai felelősségük; arra kérem önöket, hogy a mai napon mindannyian tiszta vizet önthessünk a pohárba, hogy a mai napon mindannyian szavazhassunk erről a törvényjavaslatról, ki az, aki elfogadja, hogy a parlamenti képviselők évente nyilvános vagyonnyilatkozatot tegyenek, és ki az, aki továbbra is a titkolózás híve marad. (Közbeszólás az MSZP és az SZDSZ soraiból.) Kérem, ha önök komolyan gondolták a módosító javaslataikat, és nem csak alibiből nyújtották be ezeket a módosító javaslatokat, akkor térjenek el a Házszabálytól, hogy erre a mai napon fény derülhessen.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem