ELNÖK (dr. Áder János)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem, hogy kíván-e még valaki felszólalni. (Senki sem jelzi szólási szándékát.) Nem jelentkezett senki sem.
Szeretném mindenki számára világossá tenni, hogy mi a helyzet ennek a két javaslatnak a tárgyalása kapcsán. Az a napirend, amit elfogadott az Országgyűlés, tartalmazza azt a kitételt lábjegyzet formájában, hogy amennyiben a képviselők jogállásáról szóló törvény zárószavazására sor kerül - ennek egyik feltétele, hogy az előterjesztő ne fogadjon el módosító javaslatot, csak így tudunk zárószavazásig eljutni a mai nap során -, akkor döntsön az Országgyűlés a házszabály-módosítás kérdésében is. Ezt az elfogadott napirend tartalmazza. Dornbach Alajos indítványa annyiban más, vagy annyiban tér el ettől, hogy abban az esetben is döntsünk a házszabály-módosításról, ha a zárószavazásig ma nem jutunk el. Világos mindenki számára az előterjesztés.
Kérdezem, ki az, aki Dornbach képviselő úr indítványát elfogadja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az MSZP-s és SZDSZ-es képviselők kézfeltartással szavaznak. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Vaj!) Itt volt egy kis félreértés! Tisztelt Országgyűlés! Itt most már nem kézzel kell szavazni, hanem géppel, miután a napirendet már elfogadta az Országgyűlés. Tekintsük ezt egy próbaszavazásnak, meg fogjuk ismételni a szavazást.
Tehát azt kérdezem, hogy elfogadja-e a tisztelt Országgyűlés Dornbach Alajos ügyrendi javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A szavazás eredményének megjelenését követően szórványos taps az MSZP soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Vaj!)
Tisztelt Országgyűlés! Kihirdetem az eredményt: az Országgyűlés 132 igen szavazattal, 175 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett az ügyrendi javaslatot nem fogadta el.
Még egyszer szeretném mindenkinek a figyelmét felhívni, ez nem zárja ki azt, hogy ma még erről a kérdésről döntsön az Országgyűlés, amennyiben a zárószavazásig a képviselők jogállásáról szóló törvény esetében eljutunk. Tehát van lehetőség arra, hogy az Országgyűlés ezzel a kérdéssel is foglalkozzon majd a határozathozatalok során.
(14.40)
Tisztelt Országgyűlés! Miután a napirend elfogadása megtörtént, az ügyrendi vitán túl vagyunk, az ügyrendi javaslat megvitatása megtörtént, most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor. (Több képviselő elhagyja az üléstermet.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem