DR. DEUTSCH TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. DEUTSCH TAMÁS
DR. DEUTSCH TAMÁS ifjúsági és sportminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselőtársaim! Szabó Imre képviselő úr által az előbbiekben elmondottakhoz csupán annyiban szeretnék kapcsolódni, hogy a törvényjavaslat mintegy másfél esztendős előkészítése során a sportjog valamennyi szakértője véleményezte a tervezetet, és a tervezet előkészítése során azzal kapcsolatban alkotmányossági kifogás nem merült fel.
A törvényjavaslat kormány által történt megtárgyalásakor és elfogadásakor valamennyi, itt most a záróvita során benyújtott módosító javaslathoz nem kapcsolódva újra elmondott alkotmányossági kifogást áttekintettük, és alkotmányos szempontból kifogástalannak ítéltük a törvényjavaslatot. A parlamenti vita kezdetén az illetékes bizottság, az ifjúsági és sportbizottság a parlament alkotmányügyi bizottságához fordult, amely áttekintette a kérdést, és minden szempontból megnyugtatónak találta a sporttörvényjavaslatot.
Végül, de nem utolsósorban: a törvénytervezet államigazgatási előkészítése során az Országgyűlési Biztosok Hivatala - az adatvédelmi biztost is beleértve - kifejtette a véleményét, és a törvényjavaslatot alkotmányossági szempontból kifogástalannak találta.
Azt megértem, ha a szocialista képviselők nem kívánják azt, hogy idén el legyen fogadva a sporttörvény, módjukban áll nemmel szavazni. Azt azonban a tényekkel ellentétesnek tartom, hogy a záróvitában újra olyan megalapozatlan állítások hangozzanak el, hogy a törvényjavaslat bármilyen kérdésben alkotmányellenes rendelkezéseket tartalmazna. Szeretném megnyugtatni a tisztelt képviselőtársaimat, hogy mindazok, akik támogatják ezt a törvényjavaslatot, minden szempontból kifogástalan, alkotmányos törvényjavaslatot emelnek törvényerőre.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem