DR. VARGA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Belügyminiszter Úr! Sajnos, a választókörzetem sok negatív szenzációval büszkélkedhet, és ez a médiák központjába kerül, nevezetesen az aszály és a belvízkár helyreállítása után most megjelent minden híradásban, és azt hiszem, a képviselőtársaim és az ország nyilvánossága előtt is ismeretes az a katasztrófa, amelynek során most már napok óta (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) emberek százainak, tűzoltóknak, rendőröknek, katasztrófavédelmi szerveknek kell heroikus küzdelmet folytatni a pusztaszőlősi gázkitörés elhárítása érdekében.
Abban a szerencsében vagy szerencsétlenségben volt részem augusztus 19-én, hogy a kormány egyik tagjával, Demeter miniszter úrral személyesen is látogatást tehettünk a kitörésnél, és legalábbis az én véleményem és meggyőződésem az, és azt hiszem, a miniszter úr is ebben megerősít engem, hogy példás gyorsasággal, tervszerűséggel és természetesen hősiesen küzdenek az ottaniak, mindenki, annak érdekében, hogy megnyugtassák a környékbelieket, hogy nem lesz kitelepítés, és természetesen mindenki azt várja, hogy minél gyorsabban megszűnjön ez a katasztrófa, hisz ennek következtében mérhetetlen kára keletkezett a MOL-nak. (Folyamatos zaj.)
Ennek függvényében kérdezem a tisztelt miniszter urat, bár most nagyon kedvező hírek vannak, hogy belátható időn belül meghatározható-e az, amikor sikerül az elfojtása ennek a természeti jelenségnek, illetve ennek a gázkitörésnek, illetve, ha esetleg a miniszter úr arra is tudna válaszolni, hogy ez naponta energiaveszteségben mit jelent.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem