DR. PINTÉR SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Jelenleg több mint 200 ember, 7 tűzoltógépjárművel, 75 nagy teljesítményű terepjáró tehergépjárművel és egy mobil vezetési ponttal dolgozik a kút elfojtásán. Ez a létszám, valamint a résztvevő technikai eszközök száma az oltás idején tovább fog még növekedni. Ennek a környező megyékből történő biztosítására a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága felkészült, a feladat végrehajtását el tudja végezni. Az oltásban érintett szervezetek felkészült szakembergárdával és az oltás feltételeivel rendelkeznek.
A feladat nem csupán a tűz eloltása, hanem a gázkitörés megszüntetéséhez szükséges körülmények megteremtése. A tűz eloltásának, a kitörés elfojtásának előkészületei jól haladnak. A helyzet a jelenleginél sokkal rosszabb lenne, ha a gázkút nem égne, és a gáz égés nélkül kiáramlana. Ebben az esetben Pusztaszőlős 153 fős lakosságát és a meglévő állatállományt ki kellene telepíteni. Erre tervet készítettünk, és nagyon bízunk abban, hogy ennek a tervnek az alkalmazására nem kerül sor. Reményeink szerint hamarosan várható a kitörés elfojtása. Ha ez a technológia nem hozna eredményt, készek vagyunk a kút belső elzárására, berobbantására, azonban ez a költségeket lényegesen növelné, hisz újra meg kellene fúrni a kutat, újra ki kellene építeni a gázfejeket. A kár nagyságára pontos adatot csak akkor fogok tudni mondani, ha elzártuk a kutat, és fel tudják deríteni a szakemberek, hogy mi az, ami a föld mélyében maradt.
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem