DR. AVARKESZI DEZSŐ

Teljes szövegű keresés

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Balsai képviselő úr hozzászólásának szinte egyetlen gondolatával sem értettem egyet, elég fura dolgokat mondott, különösen itt a vége felé. Egyetlenegy dologgal azonban vitatkoznék - azt hiszem, a többivel nincs nagy értelme -, azt mondta a képviselőtársam, hogy azért érkezett így csomagban mind a hét módosítani kívánt törvényjavaslat, mert nem lehet úgy tárgyalni az ítélőtábláról, hogy az asztalon nincs ott a Pp., illetve a Be. ez irányú módosítása sem.
Nem azt kifogásoltuk, képviselő úr, hogy ezek a kérdések is az Országgyűlés elé kerültek, hanem azt kifogásoltuk, hogy mindez egy csomagban. Ezért az országgyűlési képviselőknek nincs meg a lehetősége arra, hogy azokat a kérdésköröket támogassák, amelyekkel egyetértenek, éppen azért, mert számos olyan rendelkezés is szerepel, amit semmiképpen nem tudunk támogatni. És ahogy hozzászólásomban elmondtam, ez a kétharmados javaslatoknál fontos, mert a feleseket önök nyugodtan megszavazhatják magukban is, hiszen jól tudjuk, a miniszterelnök úr véleménye szerint a parlament ellenzék nélkül is tud működni - de a kétharmados törvényeknél nem tud működni! Ezért jó néhány nagyon fontos dolog, a bírák jogállásával, előmenetelével kapcsolatban emiatt nem lehet majd megszavazható, mert önök ragaszkodnak ehhez az egyébként helytelen jogszabály-szerkesztési gyakorlathoz. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem