DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN, a nemzetbiztonsági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A nemzetbiztonsági bizottság a többi bizottsághoz hasonlóan megtárgyalta az 1506. sorszámú törvényjavaslatot az 1998. évi költségvetési törvény végrehajtásáról. Megállapította, hogy a javaslat benyújtása megfelel a jogszabályoknak. De mint ismeretes, az 1998. év a kormányváltás éve is volt, így tulajdonképpen a költségvetés végrehajtásáért felelős két kormány, az előző, a mostani, de a dolog természetéből adódik, hogy a jelenleginek kell a törvényjavaslatot benyújtani.
Megállapítható volt szintén, hogy az eredeti költségvetés a korábbi évekhez hasonlóan alacsony szintről indult, ezért az első félévben likviditási gondok is felmerültek, amelyeket pótelőirányzat biztosításával kellett a továbbiakban finanszírozni. Külön kormányhatározat is szólt a többletfeladatokról, amelyekhez szintén pótelőirányzatokat kellett biztosítani.
Összességében megállapíthatóvá vált a bizottság számára, hogy a kiadási előirányzat 99,3 százalékban, a bevételi pedig 100,8 százalékban teljesült, így tulajdonképpen elmondható, hogy a szakmai feladatok ellátásához szükséges feltételeket a törvény, illetve a pótelőirányzatok biztosították. Ezért az általános vitára ajánlja többségi szavazattal a nemzetbiztonsági bizottság.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem