DR. BÓKA ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN, az idegenforgalmi bizottság előadója: Tisztelt Alelnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az idegenforgalmi bizottság 1999. szeptember 21-ei ülésén tárgyalta a T/1506. szám alatt a Magyar Köztársaság 1998. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot, az Állami Számvevőszék jelentésével együtt.
A törvényjavaslatot az államháztartásról szóló törvénynek megfelelően határidőre a kormány benyújtotta. A törvényjavaslat megfelel a jogalkotás rendjéről szóló törvény előírásainak, mind tartalmilag, mind pedig formailag. A bizottság megállapítása szerint örvendetes, hogy a turisztikai célelőirányzat bevételi oldalán a tervezetthez képest többletbevétel keletkezett, és ez a tendencia reményeink szerint folytatódik 1999-ben és 2000-ben is.
A bizottság szerint a turizmus a nemzetgazdaság dinamikusan növekvő ágazata, és minden kormányzati szinten kiemelkedő figyelmet érdemel. Ebből következik a bizottsági vitában elhangzottak szerint, hogy jelentősen növelni kell a turisztikai célelőirányzatot az ágazat nemzetgazdasági helyzete miatt, növelni kell a termékfejlesztésre fordítandó összegeket, a források elosztásánál a régióknak nagyobb szerepet kell kapniuk, és a pályázati pénzeknek hatékonyabban kell hasznosulniuk. Mindezekre figyelemmel a bizottsági többség a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartotta.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem