DR. HORVÁTH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Asszony! Kérem, ne haragudjon meg azért, amit mondok, próbálok finoman fogalmazni: tényszerűen nem felel meg a valóságnak mindaz a kép, amelyet itt ön felvázolt a magyar egészségügyről. Ez egész egyszerűen nem így van!
Ha ön elmegy egy kórházba, jól láthatja, hogy a kórházak jelentős része nincs csődhelyzetben. Normálisan gazdálkodnak, a betegellátás nem csökkent sem mértékében, sem színvonalában, ahogy ön ezt az előbb elmondta. Egyetlen szerencsénk van: hogy az ön megállapításai nem érvényesek a magyar egészségügyre. Én azért vagyok meglepődve, mert ön reális megszólalásokat szokott tenni, ezúttal azonban, azt hiszem, arányt tévesztett - ez a kép nem a magyar egészségügy képe.
A számok egyébként nem azt mutatják, amit ön mondott, és ahogy ön megpróbálja beállítani. Azt mondta, hogy a járulékcsökkentés miatt kevesebb pénz jutott az egészségügyre. Ez nem felel meg a valóságnak, hiszen hiány van az alapokban, azt a költségvetés tette át folyamatosan, és ha meg tetszik nézni, akkor az egészségügy tavaly - és ezen már nagyon sok fórumon elvitatkoztunk - még a zárolások után is közel 40 milliárddal többet kapott, mint az ezt megelőző évben. Ez a pénzösszeg a magyar egészségügyi rendszerben felhasználásra került. Ne tessék azt mondani, hogy szűkülnek az ellátások! Ez nem felel meg a tényeknek!
Egyetlenegy olyan terület van egyébként, pontosabban hármat látok a jövő évben, ahol valóban szűkülés van. Az egyik az Egészségbiztosítási Alap működési kiadásai, ott valóban van egy jelentős csökkenés. Aztán ha tovább nézem a számokat, két olyan kassza van, ahol próbáljuk megfogni a kiáramlást, az egyik a gyógyászati segédeszköz-támogatás, a másik a gyógyszerkassza. Mindkettő olyan terület, ahol feltételezhetően kisebb-nagyobb problémák vannak az adminisztrációval - nem akarom azt mondani, hogy rendszeresek a visszaélések.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem