DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A magyar Országgyűlésben elhangzott nyilatkozatoknak több jelentőségük van annál, mint hogy két személy egyetért vagy nem ért egyet valamilyen kérdésben. Az, hogy Gidai Erzsébet képviselő asszony és Horváth János képviselő nem ért egyet valamilyen kérdésben, tiszteletreméltó állampolgári jog és gyakorlat.
Az azonban, hogy olyan pontatlanságok hangozzanak el és ne javítódjanak ki, hogy a szovjet gyarmati hadsereg mit tett Magyarországon, és ezt hasonlítani a NATO-hoz, olyan nagy aránytalanság! Kérem szépen, 1956-ban szabad Magyarország lett volna, ha nem a gyarmati szovjet hadsereg beavatkozása miatt... És milyen áron! És milyen áron! Hány magyarnak az életébe került az!
Továbbá: 1945-ben Magyarországon szabad választások voltak. Ebben a parlamentben, ebben az Országgyűlésben - aminek én is része voltam akkor - olyan magyar demokrácia és függetlenség indult el, amelyre a világ ránézett, és nem lett volna annak vége, ha nem a szovjet hadsereg támogatásával hurcoltak volna el engem is ebből a parlamentből, ebből a teremből! Az a szovjet hadsereg ittlétének volt a következménye!
Nem kívánok én most erről tovább beszélni, hiszen adótörvényekről és más témákról beszélünk, de néha mégis előfordulnak olyan aránytalanságok, melyek megzavarhatják az ország közérzetét, és csodálkozhat a világ azon, hogy a magyarok elvesztették arányérzéküket? Nem veszítettük el!
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem