DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Elnök Úr! Képviselő Úr! Végtelenül sajnálom, de a kollektív büntetést megjeleníteni, egyáltalán megfogalmazni - sértő. Legyen világos az, hogy egy statisztikus döntés-előkészítésben 7 százalék növekménnyel számoltunk, nem a 123 milliárdra utalok, hanem a 138 milliárdra. 143 milliárd fogyott a gyógyszerkasszából, elő kellett teremteni 5 milliárd forintot. Megkíséreljük költségvetési tartalékból valamilyen módon azt az 500 milliót, amit az alapellátó kasszából kivettünk, visszapótolni, mert kétségtelenül a kis praxisok nehéz helyzetbe kerülnek.
Mindenki számára utalnék arra a grafikonra, amelyet az e heti ülés kezdetén kiosztottunk. Mindenki idézze vissza azt a piros vonalat, hogy körülbelül hogyan változott az egészségügyre fordított összeg reálértéke: az elmúlt két év volt az, amikor minimális reálérték-növekedés volt az egészségügyben. Lehet mondani járóbetegrendszert, ahol 2 százalék az emelkedés, de tudok mondani 26 százalékosat és 33 százalékosat. Ezért mondtam a 12,1 százalékot, ami mégiscsak 2 százalék reálnövekedés a megyei típusú intézményekben, és majdnem mindegyikben 10 százalék felett van.
Az én számomra világos, hogy alulfinanszírozott ez a rendszer, világos, hogy feszültségekkel tarkított, de... - bocsánat, még azt is elmondom, hogy kritikus helyzetű az egészségügy -, de ez még egy működő rendszer, és remélem, hogy a működőképességét meg is fogja őrizni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem