DR. GÓGL ÁRPÁD

Teljes szövegű keresés

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Képviselő Asszony! Egy gondolatra szeretnék reagálni, ez pedig az, hogy van-e a kormánynak egészségügyi ellátási átalakítási stratégiája. Azért nem használom a "reform" szót, mert generális átalakításról van szó.
Májusban a kormány határozatot hozott, hogy az ellátás átalakításának ad hangsúlyt. A törvényi feltételeket megteremtettük, illetve megteremtődtek; az egészségügyi törvényre, kamarai törvényre, a felsőoktatási törvényre utalnék. Furcsa módon azért a felsőoktatási törvényre, mert ez teremtett lehetőséget az oktatási és ellátási akkreditációra.
Mi történt és mi történik? Az átalakítási reform során az állampolgár biztonságára bevezetésre került és kompletté tettük az oltási rendszert. A közegészségügy átalakítását lehetővé tevő ÁNTSZ-t módosító törvény a parlament előtt van, és a részletes vita is lezajlott. Az ellátási reformban ebben az évben kijelöltük és stabilizáltuk az alapstruktúrát. Mind a négy helikopteres bázis működik, több mint 30 esetkocsival kiegészítettük a rendszert, és beindítottuk október 1-jével a személyi feltételeket biztosító új szakképzési rendszert, melyhez 3,5 milliárdot soroltunk a jövő évben.
Azt gondolom, hogy ezek kijelölésével és a fogadóbázisok megjelenítésével a közeljövőben kialakul az a szerkezet, amely most már biztonságos ellátórendszer-működtetést tesz lehetővé. Átcsoportosításokra szükség van. Kétségtelen, hogy a jövő évi költségvetés nem tartalmaz akkora összegeket, amelyekből egy lépésben megvalósíthatjuk az átalakítást, de ez elindult, és világos a kormány egészségügyi stratégiája. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem