BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Talán észrevette Csáky képviselő úr, hogy amióta ezt a postabankos VIP-listát nyilvánosságra hozták, mi nem beszéltünk arról, hogy kik vannak rajta. De ha már ön szóba hozza, kénytelen vagyok megemlíteni, hogy a '90-94 között vezető kormánypárt - a Magyar Demokrata Fórum - számos vezető politikusa szerepel rajta, úgyhogy Postabank-ügyben az MDF-nek nincs mit szemre hánynia bárkinek ebben az Országgyűlésben. Ez az összefonódás a Postabank és a politika között az MDF-kormány idején kezdődött. Kérem, ezt vegye tekintetbe!
De a lényege az állításnak, amit nem tudtam befejezni - és nem az elnök asszony fojtotta belém a szót, hanem a Fidesz-többség, azzal az időkerettel, amit ráerőltetett a parlamentre -, hogy úgy kormányozni, hogy többletadókat vetek ki a társadalomra, mindenki tud! Sikeresen kormányozni az tud, aki abból a pénzből, ami a meglevő - és reményeink és szándékaink szerint - csökkentett adók mellett tudja úgy elosztani a költségvetés és az államháztartás bevételeit, hogy az a társadalom számára normálisabb, működőképesebb életet tegyen lehetővé.
A Fidesz azt ígérte, hogy adócsökkentés mellett fogja biztosítani a társadalom működőképességét, és ez az egész adóvita azt mutatja, hogy a Fidesz vezette többség ezt az alapvető ígéretét nem tudta betartani, és mind az MDF, mind a Kisgazdapárt többletadókkal próbálja ezt az ellentmondást feloldani. Őszintén kívánom a Fidesznek, hogy ennek az MDF-es és kisgazda törekvésnek a haza javára ellenálljon a következő hetekben és hónapokban.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem