LEZSÁK SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A nyár elején mintegy 200 ezer eladósodott lakásépítőt szólított fel az OTP adósságai rendezésére. Az eredménytelen felszólításokat követő esetleges tömeges kilakoltatások veszélyével és ennek elhárításával mind a kormány, mind a tárca részletesen foglalkozott, és a helyi önkormányzatok bevonásával kívánja orvosolni ezeket a problémákat. Választókerületemben, Jakabszálláson egy család az 1990-ben felvett banki kölcsönét maradéktalanul visszafizette, de a sors úgy akarta, hogy nem születhetett meg a szociálpolitikai kedvezményre őket feljogosító két gyermek.
(16.10)
Sok-sok orvosi tanács betartása ellenére sem jött a várva várt gyermekáldás, ezért a házaspár - sok buktatót leküzdve - egy kislányt örökbe fogadott. Befogadott volna még további gyermekeket is, de nem tudott. Aki ismeri ezen a területen a túlkeresletet, az még azt is mondhatja, hogy szerencsések voltak, hiszen sokan évek óta várnak ilyen lehetőségre.
Reményeik ellenére az akkor igénybe vett kedvezménynek az OTP csupán egynegyedét engedte el, s a felgyülemlett kamatokkal együtt most adósságválságba került a család. Saját jövedelmük nem elegendő a kamatok visszafizetésére, az önkormányzatnak pedig nincsenek ilyen esetekre segélyforrásai. Ez a család is - megfizették banki tartozásaikat - ugyanúgy utcára kerülhet, mint azok, akik nem is törekedtek erre. Hiába lenne rendezett családja egy árva gyermeknek, menjen vissza az állami gondozásba, csupán mert nem születhetett testvére.
Tisztelt Államtitkár Úr! Lát-e arra lehetőséget, hogy ilyen rendkívüli és különleges esetekben, ha az önkormányzat erre képtelen, saját erőből segítsen a költségvetés, a családvédelem felelős tárcája?
Várom szíves válaszát és intézkedését. Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem