MANNINGER JENŐ

Teljes szövegű keresés

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ormánsági vasút a kis forgalmú, gazdaságtalanul üzemeltethető mellékvonalak közé tartozik. Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében az elmúlt években a vasúttársaság egyszerűsített szolgálatot vezetett be. Mindezek ellenére 1998-ban - amint azt a képviselő úr is említette - a Drávavölgyi Regionális Vasút veszteséges volt. A szóban forgó vasútvonal 329 millió forint veszteséget okozott.
Kétségtelen az is, hogy a MÁV Rt. jelenlegi szervezetével, gazdálkodásával és műszaki színvonalával nem versenyképes; ezt több fórumon megerősítették nemzetközi szakértők is. Elkészítettük a MÁV Rt. átfogó reformját, amelynek elsősorban az a célja, hogy a vasút versenyképességét növeljük, a vasúti infrastruktúra működtetésére és fejlesztésének finanszírozására javaslatot tegyünk.
Az is nyilvánvalóvá vált ugyanakkor, hogy nem lehet eltekinteni attól, hogy a törzshálózattal, a fővonalakon bonyolódik le az összes vasúti forgalom több mint 80 százaléka. A kis forgalmú vonalak egy részén már nem nyújtható a mai igényeket kielégítő és egyben gazdaságos szolgáltatás a mai megoldásokkal. Éppen ezért, ahol szükséges, minden egyes esetben külön-külön megvizsgálva az adott vonalat, tárgyalásokat fogunk kezdeményezni az önkormányzatokkal, és csak a tárgyalások után - nemcsak a MÁV, hanem a térség érdekeit is figyelembe véve - készülnek el azok a javaslatot, amelyek minden esetben a közlekedési szolgáltatás színvonalának a növelésére törekednek, biztosítva azt, hogy minden település megközelíthető legyen.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem