ROZGONYI ERNŐ

Teljes szövegű keresés

ROZGONYI ERNŐ
ROZGONYI ERNŐ (MIÉP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az, hogy megszűnt a tőke mozgásának bármiféle ellenőrzése, végzetes, önjáró folyamatot indított el, amely az országokat módszeresen megfosztja a szuverenitásuktól, és máris anarchisztikus vonásokat mutat. Államok veszítik el adófennhatóságukat, kormányok válnak zsarolhatókká, és rendőrhatóságok állnak tehetetlenül a bűnöző szervezetekkel szemben, mert nem nyúlhatnak ezek tőkéjéhez.
A világot átszövő libertariánus pénzügyi rendszer államellenes trendjét semmi sem bizonyítja drasztikusabban, mint az úgynevezett off-shore központok kialakulása. Döbbenten olvasom a Napi Gazdaságban, hogy mintegy 46, kifejezetten off-shore cég hazánkban telepedett meg. A Kajmán-szigetekkel vetekszik immáron Újlengyel, Alsópetény, Kismaros, Legénd, Szeghalom, de Budapest és egyéb nagyvárosaink is. Mi, bennszülöttek csak nézünk, és csodálkozhatunk: Kajmán-szigetiek lettünk, szinte észre sem vettük. Elképesztő! Ide jutott a magyar jogállam? Vajon mi ebben a magyar érdek? És ha van ilyen - amit kétlek -, akkor hova süllyedt a magyar állam, sőt, a magyar állami morál?
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem