DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy mindenekelőtt megdöbbenésemet fejezzem ki azért, mert Szabó Lukács képviselőtársuk félre kívánja vezetni a közvéleményt, félre kívánja vezetni a Házat, és valótlan tényállást ad elő. (Zaj.)
(14.50)
Ugyanis az általa hivatkozott eset a Remete Kft.-vel kapcsolatos jogeset. Nevezetesen igaz, hogy több száz gazdát érint ez a kérdés, igen tisztelt képviselő úr, de a több száz gazda kárát nem lehet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumra áthárítani, mert ezek a gazdák sajnálatos módon szerződést kötöttek a bakonszegi Remete Kft.-vel. Mégpedig a megállapodásuk hat évre szól, 1997-től 2003-ig folyamatosan terjedő időre, és 2004-ben nyilatkoznak a felek, hogy meg kívánják-e hosszabbítani a szerződést. Ennek értelmében egy integrátori szerződés jött létre - két szerződés, mert emellett még egy adásvételi is -, ennek értelmében a kft. különböző szolgáltatásokat végez a gazdáknak, a gazdák pedig a napi áron kötelezik magukat a búzájuk eladására. Megkötötték a szerződést 1000 forintra. Ezek után bejelentkezett a kft. hozzávetőlegesen 100-120 vagon búzával a Concordiánál, malmi 1-es, 2-es minőségnek akarta eladni, amit ő átvett takarmánygabonaként; itt 20260 forint illette volna meg a kft.-t.
Nos, ez a szerződés felborult. Szabó Lukács képviselőtársunk pedig arra kér engem, hogy fizessem ki (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) azt a kárt, amely a gazdákat érte ezen szerződés kapcsán. (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi az időkeret leteltét.)
Kedves Szabó Lukács Képviselő Úr! Tájékozódjon máskor, mielőtt hozzám kérdést intéz!
Köszönöm. (Derültség. - Taps az FKGP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem