HARRACH PÉTER

Teljes szövegű keresés

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER szociális és családügyi miniszter: Még egyszer: tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kérdés úgy szólt, hogy rémhír vagy rossz hír. Nagyon sajnálnám, ha csak ez a kétféle hír létezne, hiszen mi tudunk jó hírről és tudunk örömhírről is, és nagyon szívesen halljuk ezeket a híreket, sőt megosztjuk mással is.
Én most szeretnék megosztani a képviselő úrral is egy jó hírt, de van egy rossz hírem is. Melyikkel kezdjem? (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: A hírrel! - Dr. Csákabonyi Balázs a vállát vonogatja.) Kezdem a jó hírrel - mert nincsen rémhírem. Néha hallok rémhíreket, de soha nem terjesztek, és nem tudom, hogy hol születnek - a képviselő úr talán tudja. (Dr. Csákabonyi Balázs a vállát vonogatja.)
A jó hírrel kezdeném: egy 10,5-11 százalékos infláció mellett jövőre 13-14 százalékos nyugdíjemelés lesz. (Moraj az MSZP padsoraiban. - Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Ez rossz hír!) Mondok egy rossz hírt, ha kíváncsiak rá az urak (Közbeszólás az MSZP padsoraiban: Az lesz az információ!): '94 és '98 között 20 százalékkal csökkent a nyugdíjak reálértéke. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mitől rossz ez?) Attól rossz hír, hogy megtörtént. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez legalább meg is történt!)
Ezek után számomra két tisztességes megoldás kínálkozna; az egyik az, ha a polgári kormány szándékát üdvözölhetném, a másik: esetleg mélységes hallgatásba burkolóznék.
Hadd szóljak azért egy-két konkrétumot is a nyugdíjemelésről. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Halljuk!) Rendelkezésünkre áll... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem