DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A nyugdíjreform előkészítését az előző kormány és az érdekképviseletek évekig tartó széles körű vitája előzte meg. Ennek során sikerült megegyezni abban, hogy elsődleges cél: 1. a mai fiatalok, a jövő nyugdíjasai számára fenntartható nyugdíjrendszer kialakítása; 2. a jelen és a közeljövő nyugdíjasainak emberibb életkörülmények biztosítása. A hatályos törvény mindezeket garantálja.
Ezzel szemben a nyár folyamán felröppent a hír, hogy az új kormány meg kívánja változtatni ezt a törvényt, és az előírt körülbelül 20 százalék emelés helyett mindössze 13-14 százalékot akar adni a következő évben. Ezzel a költségvetés mintegy 60 milliárd forinttal gazdagodna, a nyugdíjasok viszont évente személyenként átlagosan 20-24 ezer, életük végéig pedig több százezer forinttal rövidülnének meg. Ez az intézkedés befagyasztaná a jelenleg is nagyon alacsony reálnyugdíjszintet, és még inkább a társadalom peremére taszítaná a már ma is nehezen élő nyugdíjasokat. A felröppent hírt Selmeczi Gabriella államtitkár asszony és Frajna Imre képviselő úr is cáfolta sajtónyilatkozatában, kijelentve, hogy a kormány nem kíván változtatni a törvény nyugdíjemelésre vonatkozó rendelkezésein. Fellélegezhettünk: csak rémhír volt a hír - korai volt az öröm. A miniszterelnök úr elhíresült győri beszédében és azóta is - ma itt, a parlamentben is - másként nyilatkozott, csak 13-14 százalékos nyugdíjemelést ígér. Ez már bizony rossz hír!
Tisztelt Miniszter Úr! Kinek higgyünk, melyik nyilatkozatnak? Mennyi lesz valójában a nyugdíjemelés jövőre, és miért vezetik félre a nyugdíjasokat? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem